• Huvudmeny

Folkminnen

Institutet för språk och folkminnen har en av Sveriges största folkminnessamlingar. I våra arkiv finns resultatet av över hundra års arbete med att dokumentera folklig kultur: berättelser om människors liv och leverne i vardag och fest – från 1800-talets fiske- och bondesamhälle fram till dagens mångfaldssamhälle.

Vi bevarar gårdagen och samtiden till framtiden!

Aktuellt

 • ”Ett område i snabb och dynamisk utveckling”

  svartvit skiss på gammaldags ljuduppspelningsapparat (fonoautograf). 18 maj 2017 Projektet Tilltal har startat en blogg för att sprida information om historiska inspelningar och talteknologi. En av skribenterna i bloggen är projektdeltagaren Johanna Berg som fokuserar mycket på omvärldsbevakning.
 • ”En generös och öppen kunskapsorganisation”

  porträtt med bokhylla i bakgrunden 16 maj 2017 Institutets samlade kompetens ger oss en viktig roll i den pågående samhällsdebatten. Det säger nya generaldirektören Martin Sundin som sätter forskning och kunskapsspridning högt upp på prioriteringslistan.
 • Berätta om ditt ölintresse

  Fyra ölglas med öl i olika färgnyanser 5 maj 2017 Intresset för öl som hantverk har ökat på senare år och nu vill vi samla in tankar och berättelser om ölbryggning och ölkultur. Svara på vår webbfrågelista!
 • Workshop om att digitalisera kulturarvet

  4 maj 2017 Den 14–15 juni är institutet med och arrangerar en workshop i Uppsala med rubriken "Digitalisera kulturarvet". Sista anmälningsdag är den 1 juni.

Kontakt


Folkminnesfrågor: 0200-22 92 00

Telefontider: måndag–fredag,
10–12 och 13–15

E-post: folkminnen@
sprakochfolkminnen.se

Mer om kontakt och rådgivning

Ändrade öppettider

Fredag den 26 maj har institutet stängt för besök och rådgivning. Växeln är öppen kl. 10–12.

Facebook

Uppdaterad 22 maj 2017