• Huvudmeny

Alla hjärtans dag 14 februari

Firar du alla hjärtans dag? Svara gärna på våra frågor nedan.

Godishjärtan

Foto: mostphotos.com/elenathewise

Som en del av temat Årsfester och livshögtider dokumenterar Institutet för språk och folkminnen alla hjärtans dag i Sverige. 1998 gjordes en undersökning som sedan även blev en del av boken Sockrade hjärtan och godissugna spöken. Alla hjärtans dag och halloween – två nya festseder i Sverige. Nu vill vi se om, och i så fall vad som har förändrats.

Har du frågor om undersökningen är du välkommen att kontakta Lina Midholm.

Om du vill hjälpa oss med detta kommer dina svar att bevaras i våra samlingar. Försök att berätta så mycket som möjligt om vad du tycker om alla hjärtans dag. Alla funderingar och berättelser är av intresse. Kom ihåg att om du inte firar alls är det lika viktigt att du berättar om detta.

Frågorna nedan är avsedda som ett hjälpmedel, en inspirationskälla till skrivandet. Du behöver inte svara på allt och du kan svara kort eller långt. Du kan svara här eller skriva ditt svar i ett separat dokument som du bifogar ett e-postmeddelande till Lina Midholm.

Alla hjärtans dag
Om dig
För förståelsen av berättelserna är det viktigt att veta var de ägt rum och också något om berättaren. Fyll därför gärna i var och när du är född och var du nu bor. Om du vill vara anonym behöver du dock inte fylla i uppgifter om namn och e-postadress.Uppdaterad 14 februari 2017