• Huvudmeny

Påsk

Vad betyder påsken för dig? Firar du påsken på något särskilt sätt? Berätta för oss!

vide

I våra arkiv har vi mycket material om hur påsken firades förr i tiden. Men högtidernas seder och bruk förändras hela tiden och därför vill vi även dokumentera hur påsken kan se ut idag. I webbfråge-listan nedan samlar vi in tankar, berättelser och minnen om påsken. 

Religiös högtid, påskägg, festlig mat, påskkärringar, utlandsresa - eller något helt annat? Vad betyder påsken för dig? Berätta för oss! Ta gärna hjälp av inspirationsorden ovan (du kan klicka på bilden för att se den i större format).

I vår kalender Händelser i almanackan kan du läsa mer om påskens alla dagar.

Delta i insamlingen

Vi hoppas att du vill delta med dina erfarenheter. Berätta om påsk idag och under tidigare perioder av ditt liv. Vi är intresserade av såväl olika religiösa som icke-religiösa delar och vill gärna ha svar även från dig som inte firar på något speciellt sätt.

Påsk
Om dig
För förståelsen av berättelserna är det viktigt att veta var det berättade ägt rum och också något om dig som berättar. Fyll därför gärna i var och när du är född och var du nu bor. Om du vill vara anonym behöver du dock inte fylla i uppgifter om namn och e-postadress.

Kön
Arkivering och frågelistor
En av arkivets uppgifter är att dokumentera vår tids folkliga kultur för framtiden. Fyll nedan i om du godkänner att din berättelse införlivas i våra offentliga folkminnessamlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om arkivets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar *


Jag vill ha information om framtida undersökningar


Uppdaterad 31 januari 2017