• Huvudmeny

Hemvändarkvällar

Berätta för oss om dina upplevelser från Hemvändarkvällarna juldagen och annandag jul.

Juldagen och annandag jul är på flera håll de stora ”hemvändarkvällarna”. De som har flyttat från orten, men som har familj kvar, kommer hem och firar jul. Dessa dagar passar restauranger och pubar på att ha öppet då detta är ett tillfälle för många att gå ut och träffa gamla vänner.

Institutet för språk och folkminnen vill nu undersöka hur länge dessa hemvändarkvällar har varit ett fenomen och hur omfattande och spridda de är i Sverige. Vi vill även passa på att ta reda på om och hur juldagen och annandag jul har förändrats överlag.

Arkivering och frågelistor
En av arkivets uppgifter är att dokumentera vår tids folkliga kultur för framtiden. Fyll i nedan om du godkänner att din berättelse införlivas i våra offentliga folkminnessamlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om arkivets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar: *
Flerval


Jag vill ha information om framtida undersökningar:
Flerval


Skicka in bild (separat formulär)Användning av bilden *Uppdaterad 14 december 2017

Kontakt


Lina Midholm

Telefon: 073-558 60 72

E-post: Lina Midholm

Mer information

Du kan kontakta oss om du vill veta mer om våra frågelistor och vad det innebär att vara meddelare åt arkivet.

Institutet för språk och folkminnen har bland annat till uppgift att förvalta vårt kulturarv genom att dokumentera, forska och förmedla kunskap om folkminnen. Mer information om vår verksamhet hittar du under fliken Om oss.

Läs mer

Händelser i almanackan: Juldagen
Annandag jul