• Huvudmeny

Hitta folkmusiken

Ett projekt om folklig sång och musik från Västra Götaland.

Närbild på fiol.

På Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg pågår arbetet med att digitalisera och bygga upp ett arkiv för folklig sång och musik från Västra Götalandsregionen.

Samarbete

Hitta folkmusiken är ett samarbete med spelmansförbunden i Västsverige, Vara folkhögskola, Föreningen Västra låtverkstan, Kulturnämnden Västra Götaland, Västarvet (förvaltningen för natur- och kulturarv inom Västra Götalandsregionen), Kultur i Väst, ABF, Vuxenskolan och Arbetsförmedlingen.

Rader med pärmar.

Pärmar med visor på Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg.

Lyssningsstationer

I mars 2014 invigdes en lyssningsstation för den musik som digitaliserats i projektet Hitta folkmusiken på Bohusläns museum. I augusti öppnade en lyssningsstation även på Borås museum. Sedan några år tillbaka finns även en lyssningsstation på Västergötlands museum i Skara.

Länkar

Uppdaterad 23 januari 2019

Aktuell visaEinar Övergaards folkmusiksamling

Kontakt


Bengt Edqvist

E-post: Bengt Edqvist

Sexdregasamlingen

Sexdregasamlingen är en samling med spelmansmusik från sent 1700-tal som finns hos Svenskt visarkiv och visas på deras hemsida. Sexdrega ligger i Västergötland och samlingen är populär bland spelmän i området. På Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet i Göteborg finns flera inspelningar från samlingen.

Svenskt visarkiv: Sexdregasamlingenlänk till annan webbplats 

Frågelistor


Allsångshäften och tillfällesvisorPDF
(pdf, 2.2 MB)

Musik i jultidPDF (pdf, 98 kB)