Matkultbloggen

En blogg om traditionell matkultur och gamla recept


  • Smör: Efter en stund sa det pang och gnistor sköt ut från motorn på min gamla trotjänare


    9 december 2018 Jag kan verkligen rekommendera att man tillverkar sitt eget smör. Men ta det lugnt med elvispen! Det skriver Eva Thelin som för första gången provat att göra eget smör. Läs mer


Om bloggen

Här bloggar vi om måltider, matlagning, råvaror, matvanor och annat som hör traditionell matkultur till. Dessutom testlagar vi gamla recept från institutets arkiv och delar med oss av såväl framgångar och kanonrecept som motgångar och tveksamma resultat.

Inläggen skrivs av institutets egna medarbetare och externa skribenter. Är du en van skribent, påläst inom matkultur och vill bidra med ett inlägg? Kontakta oss!

INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

 

Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se