Matkultbloggen

En blogg om traditionell matkultur och gamla recept

  • Rabarberkräm från Njurunda.

    Rabarberkräm: "Säkert en delikatess för en fiskarfamilj i Medelpad i början av 1900-talet"


    5 juli 2018 En billig och ganska dryg dessert, som provlagats av Bengt Edqvist. Läs mer


Om bloggen

Här bloggar vi om måltider, matlagning, råvaror, matvanor och annat som hör traditionell matkultur till. Dessutom testlagar vi gamla recept från institutets arkiv och delar med oss av såväl framgångar och kanonrecept som motgångar och tveksamma resultat.

Inläggen skrivs av institutets egna medarbetare och externa skribenter. Är du en van skribent, påläst inom matkultur och vill bidra med ett inlägg? Kontakta oss!

INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

 

Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se