Bönpudding till stek

Beredning
Salta bönor vattenläggas, kokas, hackas fint, läggs i en blandning af 1 kvarter grädde, 15 lod rifvebröd, 4 äggulor och ½ kvarter skiradt smör. Smak sättes af socker och muskotblomma. En lockform väl smord med kallt smör och strödd med rifvebröd sättes i en gryta kokande vatten, smeten ihälles och kokas 2 timmar. Passar till fårstek. Slås upp och garneras med brynta potatisar.

Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se