Blåbärskakor från Askersund

Ingredienser
2 kg sammalet rågmjöl
1 l vatten
75 g jäst
Salt
1 l blåbär

Beredning
Degen bereds som vanligt. Delas i 8 delar och bakas ut till runda kakor ungefär 1 cm tjocka. De torra rensade blåbären lägges på ena halvan av kakan, den andra hälften vikes över och kanterna trycks tillsamman. Kakorna få jäsa och gräddas sedan.

Recept från: Bakade av statkarlshustrun Signe Lind, Marieberg, Askersunds församling, Närke
Upptecknat: 1911 av Hanna Beckman (Uppsala, 29403:13)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se