Blåbärskräm från Ljusnarsberg

För 3 personer

Ingredienser
3 kkp färska blåbär
½ lit vatten
2 msk sirap
2 msk potatismjöl

Beredning
Blåbären rensas och påsättes i ljumt vatten att koka mjuka, då sirapen tillsättes. En afredning göres af potatismjöl och litet vatten som iröres. Krämen får nu ett hastigt uppkok, hvarefeter den hälles upp att kallna.

Recept från: Hustrun Maria Säfström, mannen hyttarbetare, Ställdalen, Ljusnarsberg, Västmanland
Upptecknat: 1905 av Anie Beerman (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se