Blåbärskräm med mannagryn från Jönköping

För 4 personer

Ingredienser
½ liter blåbär
1 kkp mannagryn
½ liter vatten
½ kkp socker
Mjölk: 1 lit

Beredning
Blåbären kokas med vattnet, tills de alldeles gått sönder. Då tillsättes sockret, hvarjämte mannagrynen skakas i under filtig rörning. Krämen får så koka, tills den är lagom tjock och grynen väl kokta. Slås då upp på karott och serveras, helst kall, med mjölk.

Recept från: Maria Enander, hustru till målaregesällen Oskar Enander, Jönköping, Småland
Upptecknat: 1902 av Anna Svensson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se