Blåbärstårta från Sundborn

Ingredienser
Rågbrödsdeg
3 msk socker
1/3 l blåbär

Beredning
Af vanlig rågbröddeg bakas en brödkaka lika tjock, men något större än en vanlig, hvilken piggas och ställes att jäsa, hvarefter man därpå lägger blåbären, som väl insockrats. Kanterna af kakan vikes upp, så att bären ligga kvar. Gräddas i lagom ugnsvärme. Serveras kall eller varm som aftonvard, då rågbak hör till dagens syssla.

Recept från: Tillagat hos hemmansegaren Hans Sundgren, Syltb., Sundborn, Dalarna
Upptecknat: 1898 av Judit Göransson

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se