Fruktsoppa från Skärstad

För 7 personer

Ingredienser
3 lit vatten
2 kkp torkade äpplen
2 kkp torkade päron
1 kkp torkade plommon
½ kkp körsbär
1 kkp sirap
2 msk potatismjöl

Beredning
Frukten sköljes i kallt vatten samt påsättes i kallt vatten att koka, tills den är mjuk. Då tillsättes sirapen och soppan afredes med potatismjölet, utrördt i litet kallt vatten. Serveras varm.

Recept från: Recept erhållet i bondgården Önnarp i Skärstads socken, Jönköpings län. Ägare Emil Johansson och hans hustru Emma.
Upptecknat: 1902 av Anna Svensson (Uppsala, 29403:22)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se