Hafresoppa från Halna

För 9 personer

Ingredienser
3 lit vatten
1 ½ rågad kaffekopp hafregryn
1 tesked salt
1 tekopp torkade äpplen
½ tekopp torkade körsbär

Beredning
Grynen tvättas. Alla ingredienserna sättas på och soppan kokas tills grynen äro mjuka. Serveras varm.

Recept från: Rättarhustrun Gustafva Karlsson, Halnatorp, Halna, Västergötland
Upptecknat: 1905 av M Schröder (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se