Körsbärskräm av söta körsbär från Årdala

För 6 personer

Ingredienser
2 l körsbär
1 l vatten
4 msk sirap
3 msk potatismjöl

Beredning
Körsbären urkärnas och kokas i vattnet tills de är mjuka. Sirapen tillsättes och krämen redes med potatismjölet upplöst i litet vatten. Krämen hälles upp och får kallna. Serveras med mjölk.

Recept från: Lagad hos S Eriksson, Ökentorp, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 14 juni 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se