Krusbärskräm från Gärdserum

För 6 personer

Ingredienser
½ stop krusbär
½ kvarter sirap
1½ stop vatten
4 msk potatismjöl

Beredning
Bären kokas i vattnet, tills de blifva mjuka, sötas med sirapen samt afredes med potatismjölet, utrördt i litet kallt vatten.


Recept från:
Landtbrukarhustru Emma Andersson, Gärdserum, Småland
Upptecknat: 1905 av Maria Boman (Uppsala, 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se