Krusbärssoppa från Mellby

För 10 personer

Ingredienser
1 lit vatten
5 kkp socker
1 lit krusbär
1 kkp potatismjöl

Beredning
Vattnet och sockret kokas tillsammans och då det kokat upp iläggas de rensade krusbären som få koka mjuka. Potatismjölet utrördt i litet vatten iröres och soppan får därefter ett uppkok.


Recept från:
Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja by, Mellby, Skåne
Upptecknat: 1902 av Hulda Sommarin (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se