Rabarbergröt från S:t Johannes socken

Ingredienser
Rabarber
Vatten
1 kkp sirap
3 msk potatismjöl

Beredning
Rabarbern skalas, sköljes samt kokas i vatten tillika med sirapen. Då rabarbern kokat sönder, afredes den med potatismjöl, så att den blir ganska fast.


Recept från:
Tillagad av Johanna Åström, Händelö, S:t Johannes socken, Norrköping, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Alice Ahlbrandt

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 03 juli 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se