Rabarberkräm med sviskon från Alsheda

Ingredienser
½ kg rabarber
1 hg sviskon
1 liter vatten
2 msk sirap
½ kkp socker
2 msk potatismjöl

Beredning
Sviskonen sköljs och påsättas i vatten att koka 20 minuter, hvarefter den skalade och i bitar skurna rabarbern tillsättes. Då rabarbern är mjuk tillsättes socker, sirap och det i litet kallt vatten utrörda potatismjölet, hvarefter krämen får ett uppkok och slås upp att kallna.


Recept från:
Tillagad av Kristina Kjellman, hustru till arbetaren Karl Kjellman, Ädelfors, Alsheda, Småland
Upptecknat: 1905 av Elsa Hallgren

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se