Rödgröt från Topparp

För 5 personer

Ingredienser
4 kkpr vinbärssaft
4 msk potatismjöl
5 kkpr vatten
1 ½ lit oskum mjölk

Beredning
Saften, vattnet och potatismjölet blandas tillsammans. Under ständig omrörning får alltsammans sedan koka upp, samt sedan koka blott en kort stund. Den serveras kall med mjölk.


Recept från: Hustru Bengta Jeppsson, Kabbarp no 9, Tottarps församling, Skåne
Upptecknat: 1903 av Hilma Kroon (Uppsala, 29403:5)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se