Stufvade rabarberblad från Nora

För 2 personer

Ingredienser
9 medelstora rabarberblad
1 ½ lit vatten
1 ½ lit mjölk
3 kkp hvetemjöl
1 msk sirap
2 tsk salt

Beredning
Rabarberbladen spritas väl från de gröfsta nerverna i bladen, hvarefter de väl sköljas, förvälles i vattnet, uppslås i durkslag att afrinna samt finhackas. Mjölken afkokas och mjölet ivispas i mjölken till en tunn gröt och får koka 10 min. Den hackade rabarbern iblandas sedan i gröten, hvilken afsmakas med sirap och salt. Rätten ätes tillsammans med sill eller fläsk.


Recept från:
Lagat av fiskarhustrun Kristina Eriksson, Östa, Nora socken, Uppland
Upptecknat: 1902 av Astrid Franck (uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se