Rabarbersaft med röda vinbär från Knivsta

Ingredienser och beredning
Man lägger hvarftals med oskalad rabarber och röda vinbär i en kruka. Däröfver hälles kokande vatten, som sedan får stå ungefär 3 dygn, hvarefter saften afhälles och uppkokas samt slås åter tillbaka i krukan och får stå 3 dygn.

Saften frånsilas därefter och kokas med socker. ¾ kg socker till i kg saft. Tillsättes med litet salicylsyra. Saften får kallna, slås på buteljer, som korkas och hartsas.

Recept från: Arrendatorshustru fru Eriksson, Knivsta, Uppland
Upptecknat: 1899 av Julia Saxenberg (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se