Krusbärsgröt från Bjurtjärn

För 10 personer

Ingredienser
3 lit krusbär
2 kkpr socker
5 lit vatten
2 kkpr sirap
3 kkpr potatismjöl

Beredning
Krusbären rensas och sättes på tillsammans med vattnet att koka 20 minuter. Smakas af med socker och sirap. Afredes med potatismjölet utrördt i litet vatten och får ett godt uppkok.

Recept från: Hemmansägare Nilsson, Bjurtjärn, Värmland
Upptecknat: 1906 av Ebba Carlsson (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se