Krusbärskräm från Skeppsås

För 8 personer

Ingredienser
½ l krusbär
1 ½ l vatten
2 msk potatismjöl
1 kkp sirap

Beredning
Krusbären rensas och sättes på att koka i vattnet tills de gå sönder. Då tillsättes sirapen och därefter potatismjölet utrördt i lite vatten, hvarefter krämen får ett kort uppkok.

Serveras kall till mjölk.


Recept från:
Augusta Meijer, hustru till statkarlen Oskar Meijer vid Kvinslunda gård, Skeppsås, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ruth Ekdal (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se