Dalslandsbröd (tunnbröd) från Vassända-Naglum

Ingredienser
2 kg rågmjöl
2 kg ångpreparerat havremjöl
2 kg sammalet vetemjöl
3 lit vatten
2 öre jäst
3 msk salt
Anis och fänkål

Beredning
Degen tillsättes het och arbetas mycket väl innan jästen lägges i. Då den börjar höja sig göres ämnena och bakas i mycket tunna, hela kakor som gräddas och förvaras i något träkärl med lock.

Recept från: Lagat hos fd korpral C Wik i Elingsborg, Blåsut, Vassända-Naglum, Västergötland
Upptecknat: 1915 av Kerstin Drakenberg (nr 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se