Havremjölsvåfflor från Karlstad

Ingredienser
1 lit mjölk
4 kkp havremjöl
1 kkp vetemjöl
1 tsk salt

Beredning
Mjöl och salt blandas tillsammans varpå mjölken nedvispas. Av denna smet gräddas vanliga våfflor vilka helst böra ätas varma med smör på.

Recept från: Rättarmor Emma Persson, Widön, Karlstad, Värmland
Upptecknat:
1911 av Gerda Forsgren (Uppsala, 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se