Pepparkakor från Bygdeå

Ingredienser
1 tekopp sirap
1 tekopp strösocker
1 tekopp skirat smör
1 tekopp söt grädde
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk pottaska

Beredning
Sirapen uppkokas och när den afsvalnat röres den tillsammans med sockret. När detta är rördt en stund iröres smöret och grädden och kryddorna. Mjölet inarbetas till en lös deg och sist iröres den i litet grädde upplösta posttaskan. Bör stå öfver natten. Utkaflas och uttagas med mått i form av en stjärna.

Recept från: Bakat hos skomakaren Karl Broman, Bygdeå, Västerbotten
Upptecknat: 1900

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se