Kärnmjölksvåfflor från Alnö

Ingredienser och beredning
½ stop kärnmjölk (helst sur) vispas med litet socker tills den fradgar sig, då mjöl ivispas, som till en bra nog tjock välling. Nära ett kvarter iskallt vatten eller snö iblandas och till sist 6 à 8 skedblad skirat smör. Våffeljärnet får ej hällas för fullt och vändes genast. Får ej öppnas förrän våfflorna äro gräddade. Tål mycket häftig värme.

Recept från: Bondhustru Olga Röström, Alnö, Medelpad
Upptecknat:
1914 av Siri Nyberg (Uppsala, 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se