Pannkaka med äpple och morötter från Tegneby

För 8 personer

Ingredienser
1½ kkp korngryn
1 ¼ lit mjölk
2 morötter
3 msk hvetemjöl
1 kkp socker
½ lit skurna, färska äpplen

Till formen:
1 msk smör
3 msk stötta skorpor

Beredning
Morötterna skrapas, tvättas och skäras i små tärningar. Ungefär 1 lit mjölk, korngrynen och morötterna kokas omkring en halftimme. Sockret, mjölet och resten af mjölken nedröras nu. Smeten lägges hvarftals med äpplen i den smorda och brödbeströdda formen. Då pannkakan är gräddad, serveras den med lingonsylt.

Recept från: Bonddotter Albertina Johansson, Tegneby, Bohuslän
Upptecknat:
1906 av Karin Gerle (Uppsala, 29403:2)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se