Våfflor från Arvika

För 7 personer

Ingredienser
7 kkp hvetemjöl
1 lit vatten
1 msk salt
2 msk socker
2 ägg

Till järnet: 1½ msk istersmör

Beredning
Mjölet, sockret och saltet has i ett stenfat och hälften av vattnet påhälles under vispning, därefter vispas äggen ner och sen resten av vattnet. Wåffeljärnet upphettas, gnides rent med papper, smörjes med istersmör och så öser man på af smeten, och låter våfflorna gräddas ljusbruna på bägge sidor.

Recept från: Hos verkstadsarbetare Carl Otter, Jössefors bruk, Arvika, Värmland
Upptecknat:
1904 av Ruth Thegerström (Uppsala, 29403:18a–b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se