Våfflor med skrämjöl från Arvika

Ingredienser
5 kkp skrämjöl
1 lit vatten
Snö (Det förekommer ibland i äldre våffelcept som ett knep för att få frasiga våfflor)
Salt

Beredning
Blandas som en vanlig våffelsmet och gräddas i järn, som äro smorda med ister eller flott.

Recept från: Kajsa Persson, Västra Sund, Arvika, Värmland
Upptecknat:
1912 av Maja Traung (Uppsala, 29403:18a–b)

Text

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se