Engelska pepparkakor

Ingredienser
1/3 liter sirap
635 gr brun farin
2 msk pulvriserat socker
3 msk riven ingefära
1 tsk cedroolja
1/3 liter tjock grädde
1,275 gr hvetemjöl

Beredning
Sirapen röres tills den blir ljus. Då iröres sockret, kryddorna och den till hårdt skum slagna grädden. Sist inarbetas mjölet. Degen avlas ut och med mått uttagas små runda kakor, hvilka penslas med vatten och gräddas i god värme.

Recept från: Anna Mörner-Bromanders ”Beskrifningar”, Värmland, 1910 (Umeå, 5244)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se