Gräddmunkar

Ingredienser och beredning
Ett qvarter sur grädde vispas tillsammans med 4 äggulor, en jumfru hvetemjöl, 2 skedblad stött socker och tvenne fint stötta kardemummor. Emedlertid vispas ägghvitorna till hårdt skum och nedröres sist i smeten, hvarefter munkarna genast gräddas i vanlig munkpanna.

Recept från: Kok- och hushållsbok för Tarflig Matlagning, 1884 (Uppsala, 16196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se