Hvita pepparkakor

Ingredienser och beredning
Till ett skålpund siktat socker tages 5 äggulor, 8 skedblad tjock söt grädde, 6 skedblad skiradt smör, ett lod renad pottaska, ett theskedblad stött canel och så mycket hvetemjöl att deraf blifver en tjock deg, hvilken utkaflas på ett helt litet mjölat bakbord samt utskäres i hvad fasoner man vill att pepparkakorna skola hafva; hvarefter de sättas på plåtar och gräddas i ordinär varm ugnsvärme.

Recept från: Kok- och hushållsbok för Tarflig Matlagning, 1884 (Uppsala, 16196)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se