Våfflor från Dalby

För 4 personer

Ingredienser
1½ lit kärnmjölk
½ lit skummjölk
1½ tsk socker
1 msk salt
Hvetemjöl

Beredning
Mjölken, sockret och saltet blandas väl tillsammans. Däri vispas sedan mjölet till dess smeten blir lagom tjock, hvarefter den får stå att svälla en stund. Under tiden sättes järnet på elden, smörjes det med ett stycke ister och smeten slås i, hvarefter locket lägges igen och kannan vändes. Våfflorna gräddas ljusbruna på båda sidor.

Recept från: Johan Eriksson, arrendator, Hessle by, Dalby, Uppland
Upptecknat:
1904 av Sigrid Gerdin (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se