Friarölost (soppa) från Hjälsta

För 3 personer

Ingredienser
¾ lit mjölk
1½ msk hvetemjöl
1 msk ättika
½ kkp vatten
Salt och socker

Beredning
Mjölken kokas upp. En redning göres af vatten. Ättika och mjöl, som tillsättes mjölken, då den kokar, hvarefeter soppan får koka en stund. Afsmakas med salt och socker.

Recept från: Torparen Sven Eriksson, Hjälsta, Uppland
Upptecknat: 1899 av Märta Blomqvist

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se