Kalfdans från Harlösa

För 6 personer

Ingredienser
3 lit råmjölk
2 ägg
Salt
Socker
Kardemumma
½ hg russin
15 sötmandel

Beredning
Mjölk och ägg sammanvispas väl. Socker, salt och finstött kardemumma tillsättes efter smak jämte de förvällda och urkärnade russinen och den groft hackade sötmandeln. Blandningen omröres väl och hälles i en lerkruka. En tallrik som väl sluter till krukans kanter lägges öfver och denna ställes i en gryta till hälften fylld med kokande vatten. Kalfdansen får koka ungefär 2 timmar. Upplägges på karott öfverströs med socker och kanel.

Recept från: Hustru Hanna Andersson, , mannen landtbrukare, Höghult, Harlösa, Skåne
Upptecknat: 1905 af Svea Möller (Uppsala, 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se