Kalfost från Ljusterö

Ingredienser
3 l råmjölk (de 6 första målen sammanblandade)
1 tsk salt
1 msk socker
1 tsk kanel
½ tsk anis

Beredning
Kryddorna blandas väl med mjölken. Sedan slås alltsammans i en smord form. Gräddas i medelmåttig ugnsvärme.

Recept från: Åkerström, landtbrukare i Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: Aff Gerda Creutz

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se