Kalfost från Ramsberg

För 8 personer

Ingredienser
2 lit råmjölk
¼ tsk anis
1 tsk salt
1 msk socker
Till servering: 2 lit skummjölk

Bredning
Mjölken från 1:sta – 6:te målet användes. Från mjölken af de tre sista målen afskummas grädden, hvarpå kryddorna tillsättas och alltsammans vispas väl. Slås sedan i en kopparform, insättes i svag ugnsvärme och gräddas tills den gått ihop och fått gulbrun färg. Ätes till mjölk och sopprätter.

Recept från: Lagadt hos fd hyttfogden And Andersson, Ramsberg, Västmanland, av dottern Hildur
Upptecknat: 1901 av Amelie Carlstedt (Uppsala, 29403:21b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se