Klimpmjölk från Asby

För 5 personer

Ingredienser
1 kvarter mjölk
2 msk socker
1 ”tanke” muscot
1 kvarter mjöl
1 stop mjölk
2 msk hackad sötmandel

Beredning
Fört göres som en deg af en del af mjölken samt mjöl, socker, muscot, hvaraf formas små klimpar. Den öfriga mjölken tillika med mandeln påsättes att koka. Så fort mjölken kokat upp ilägges klimpen att koka 10-15 min. Beräknadt för fem personer.

Recept från: Lagad hos torparen August Andersson. Tjälltorpet, under Ruda, Asby, Östergötland
Upptecknat: 1899 av Elsa Een (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se