Klimpmjölk från Degerfors

För 8 personer

Ingredienser
2 lit mjölk

Klimp:
1½ kkp mjölk
1 ägg
3½-4 kkp vete- el kornmjöl
½ tsk salt

Beredning
Till klimpen vispas ägget i mjölken, mjölet och saltet tillsättes och blandningen får stå och svälla. Den övriga mjölken kokas upp och ett haft skedblad i sänder av klimpen lägges ner i den kokande mjölken och alltsammans kokas omkr 20-30 min tills klimparna äro väl genomkokta.

Recept från: Hedda Hultman, Vindeln, Degerfors, Västerbotten
Upptecknat: 1908 av Selma Rothén (Uppsala, 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se