Mjölkpudding med löpe från Södertälje

Ingredienser
1 ägg
1 thekopp vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 lit ljummad mjölk, vari hällts ½ tesked löpe

Beredning
Alla ingredienserna sammanblandas o blandningen hälles i en form smord med brynt socker o insättes straxt i vattenbad i ugnen.

Recept från: Lagad av mor Olson, Björksäter, Igelsta, inom Södertälje stads område
Upptecknat: Av Kerstin Stenquist

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se