Mjölksoppa från Ods socken

Ingredienser
2 kannor skummjölk
1 kkp risgryn
1 ½ kkp russin
1 ägg
2 kkp grädde
2 msk socker
1 msk smör

Beredning
Grynen och russinen sköljas, hvarefter dessa kokas tillsammans i mjölken 1 tim, eller tills grynen äro mjuka. Soppan afredes med ägget uppvispadt i grädden. Afsmakas med socker och smör. Hvardags- och kalasmat. Ätes alla tider på året till middag som supanmat. God.

Recept från: Bondehus i Ods socken, Västergötland
Upptecknat: 1897 av Anna Rudbäck (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se