Ostmjölk från Kimstad

Ingredienser
1 lit söt mjölk
2 ägg
1 kp kärnmjölk eller sur mjölk
½ kkp gräddmjölk
2 msk mjöl (1 msk till hvarje ägg)
1 tsk salt, 1 msk socker

Beredning
Mjölken kokas upp. Äggen, kärnmjölken, sockret och saltet vispas med mjölet och iröres mjölken, då den kokar upp. Kastrullen sättes på sakta eld att koka utan rörning ungefär en kvart. Vasslan hälles då af och återstoden lägges upp på karott samt serveras med mjölk.

Recept från: Gundla Svensson, arrendator Svinsäter, Kimstad, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ebba Larsson (Uppsala, 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se