Råmjölkspannkaka från Tranum

Ingredienser
1 lit råmjölk
½ lt ny- eller skummjölk
1 tsk kanel el kardemumma
2 msk socker

Beredning
Råmjölken blandas med mjölken o kryddorna. Massan hälles i en smord form och sättes in i ugn att gräddas i god ugnsvärme. Serveras varm med lingonsylt, även kall med detsamma eller kanelsås.

Recept från: Lagad av fru Gustav Persson, Tranum, Västergötland
Upptecknat: 1915 av Inger Hanberg (Uppsala, 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se