Romgröt från Södra Finnskoga

För 5 personer

Ingredienser
1 lit sur grädde
1 lit söt grädde
1 msk salt
1 tsk smör
2 kkpr hvetemjöl
2 kkpr kornmjöl

Beredning
All grädden och saltet hälles i en gryta som först smörjes med smöret, och sättes på elden under flitig omrörning. När det kokar nedvispas mjölet. Skall koka tills smöret skiljes från gröten.

Recept från: Arrendatorshustrun Kajsa Karlsson, Bryrangsberget, Södra Finnskoga, Värmland
Upptecknat: 1905 av Elin Edgren (Uppsala, 29403:1)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se