Kolakarameller

Ingredienser och beredning
3 dcl grädde
5 dcl strösocker
1 dcl brun farin
1 dcl kakao
1 desertsked vaniljsocker
1½ dcl sirap

Beredning
Kokas i en järngryta, grädden hälles först i, sedan allt det andra och kokas till det blir lagom tjockt (30 à 40 min). Slås upp på smord plåt och skäres i lagom stora bitar som inläggas i smörpapper.

Recept från: Karin Westmans receptsamling, 1874, Härnösand, Ångermanland (Uppsala, 40938)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se