• Huvudmeny

Studenten

Tar du studenten i år? Svara på vår webbfrågelista!

Firande studenter med plakat och blommor.

Som en del av projektet Årets fester och livets högtider dokumenterar vi nu skolavslutningar, en speciell tid i många unga människors liv. Vi efterlyser dina personliga erfarenheter och tankar kring denna tid! Vi vill veta hur du känner, tänker, planerar – oavsett om du tänker fira din student eller inte.

I länken ovan kan du läsa om projektet och dess syfte och om du har frågor om undersökningen är du välkommen att kontakta Lina Midholm.

Frågorna nedan är avsedda som ett hjälpmedel, en inspirationskälla till skrivandet. Du behöver inte svara på allt och du kan svara kort eller långt. Du kan svara här eller skriva ditt svar i ett separat dokument som du bifogar ett e-postmeddelande till Lina.

Om du vill hjälpa oss med detta kommer dina svar att bevaras i våra samlingar.

Sista veckorna
Kläder och accessoarerTransport

Framtiden
Om dig
För förståelsen av berättelserna är det viktigt att veta var de ägt rum och också något om berättaren. Fyll därför gärna i var och när du är född och var du nu bor. Om du vill vara anonym behöver du dock inte fylla i uppgifter om namn och e-postadress.
Arkivering och frågelistor
En av arkivets uppgifter är att dokumentera vår tids folkliga kultur för framtiden. Fyll nedan i om du godkänner att din berättelse införlivas i våra offentliga folkminnessamlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om arkivets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar: *
Flerval


Jag vill ha information om framtida undersökningar:
Flerval


Kontakt och information

Har du frågor eller vill bidra med bilder eller annat material som rör din studentexamen, kontakta projektledaren Lina Midholm.

Bli meddelare

Du kan också kontakta Lina om du vill veta mer om våra frågelistor och vad det innebär att vara meddelare åt arkivet.

Mer om vår verksamhet

Institutet för språk och folkminnen har bland annat till uppgift att förvalta vårt kulturarv genom att dokumentera, forska och förmedla kunskap om folkminnen.

I våra äldre samlingar finns berättelser omkring bondesamhällets årsfester och livshögtider. I dag arbetar vi aktivt med att utöka vår kunskap om dagens traditioner. Mer information om vår verksamhet hittar du under fliken Om oss.

Stort tack för din medverkan!

Ditt bidrag blir en värdefull del i arkivets samlingar för nutida och framtida forskning.

Uppdaterad 01 juni 2017

Kontakt


Lina Midholm

Telefon: 073-558 60 72

E-post: Lina Midholm

Läs mer

Frågelista: Skolavslutningar då och nu (DAG 27)PDF (pdf, 612 kB)

Händelser i almanackan: Skolavslutningar och sommarlov

Händelser i almanackan: Studentfirande

Projekt: Skolavslutningar då och nu

Webbfrågelista: Skolavslutningar för dig i skolan

Webbfrågelista: Skolavslutningar då och nu