• Huvudmeny

Fråga oss om dialekter

En viktig del av vår verksamhet är att sprida kunskap om dialekter. Här finns information om hur du kan få svar på dina frågor.

OBS

Ändrade tider för rådgivning

Myndighetens samlade rådgivningsverksamhet har stängt måndag den 19 och tisdag den 20 mars men har öppet som vanligt från och med onsdag den 21 mars.


Personalen vid dialektarkiven i Göteborg och Uppsala svarar gärna på dina frågor − om både dialekter och våra samlingar − vid besök och via telefon, e-post eller brev.

Frågor och svar

Svaren på en del av dina frågor hittar du kanske under

Våra arkiv är öppna för allmänheten

Större delen av våra samlingar är tillgängliga för allmänhet, studenter och forskare. Det är kostnadsfritt att besöka våra forskarsalar och att beställa fram arkivmaterial. För studier av arkivhandlingar behövs ingen platsbokning i förväg, men om besöket avser studier av omfattande material kan det vara bra att avisera besöket i förväg hos det arkiv du tänkt besöka.

Kontakt

Sökbart på nätet?

Digitalisering av samlingarna pågår. I nuläget går det att titta på arkivmaterial via nätet i Syd- och västsvensk dialektdatabas.

Vi hoppas snart kunna publicera ett sökbart innehållsregister över våra samlingar.

Vi hjälper dig finna det du söker!

Som besökare får du hjälp att hitta i våra register och kataloger. Du kan också få hjälp att göra sökningar om du kontaktar oss via telefon, e-post eller brev.

Uppdaterad 16 mars 2018

Kontakt


Dialektfrågor:
0200-24 33 00

Telefontid: måndag–fredag
10–12, 13–15

E-post: dialekter@
sprakochfolkminnen.se

Föredrag

Våra medarbetare håller föredrag inom olika ämnen.

Rådgivning: Föredrag