• Huvudmeny

Sök i registret

OBS

Problem med sökbara register och tjänster

Isofs webbplats har övergått till säker webbplatsanslutning med hjälp av https, istället för tidigare http-anslutning. Det har påverkat våra integrerade sökbara register och tjänster som nu blockeras av den säkra https-anslutningen. Vi håller nu på att flytta över även register och tjänster till säker https-anslutning men det arbetet kan ta lite tid.

Hur du kommer åt våra sökbara register och tjänster

Under tiden som arbetet pågår med att ansluta register och tjänster till https, kan du komma åt dem genom att besöka webbplatsen med http-anslutning:

  • Gå in på vår webbplats med http-anslutning, det kan kräva att du aktivt måste skriva in webbadressen med http istället för https (som annars är den givna anslutningen): http://www.sprakochfolkminnen.selänk till annan webbplats
  • Leta upp den tjänst eller det sökbara register som du vill använda, till exempel Ortnamnsregistretlänk till annan webbplats

För instruktioner, gå till Vägledning till ortnamnsregistretöppnas i nytt fönster.

Uppdaterad 28 februari 2019

Om myndigheten

Institutet för språk och folkminnen arbetar med att öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, namn, folkminnen och andra immateriella kulturarv i Sverige. Ansvaret för språkvårdsarbetet ligger i huvudsak på Språkrådet.

Sociala nätverk

Kontakt

E-post
registrator@sprakochfolkminnen.se
webbredaktion@sprakochfolkminnen.se

Telefon: 0200-28 33 33 (växel)
Postadress: Box 135, 751 04 Uppsala
Organisationsnummer: 202100-1082