Dannemoragröt från Vänge

För 4 personer

Ingredienser
1 liter mjölk
1 äggula
2 ½ msk potatismjöl
1 msk socker
6 bittermandlar

Beredning
Äggulan vispas upp tillsammans med en del av mjölken, potatismjölet, sockret och den skållade och rivna bittermandeln. Resten av mjölken slås i en kastrull och avredningen vispas i. Alltsammans får under kraftig vispning ett kort uppkok, varefter den genast slås upp. Serveras antingen varm tillsammans med mjölk eller kall tillsamans med sylt.

Recept från: Lagad av Elin Larsson, Vänge, Uppland
Upptecknat: 1911 av Lott Redlund (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Institutet för språk och folkminnen är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.

     

    Gå till institutets webb: www.sprakochfolkminnen.se